Sneak preview: erfgoed

Een korte sneak preview!

In Zorg voor Doy speelt erfgoed een speciale rol. De monumentale boerderij, waar Doy al sinds zijn geboorte woont, is dringend aan renovatie toe en ‘t schop (1911) wordt verbouwd tot mantelzorgwoning.

Rijksbouwmeester Floris van Alkemade houdt zich bezig met belangrijke veranderingen in het landelijk gebied en is enthousiast over onze film. Hij zegt hierover:

“Zorg voor Doy is actueel en urgent. Niet alleen in Brabant, waar ik zelf woon en de problematiek herken, maar ook in andere delen van Nederland. 

De makers van de documentaire verdienen mijn én uw steun en aandacht. Ik hoop dat zij met hulp van ons allen deze documentaire door heel het land kunnen inzetten om discussies te starten. De film zal, zo verwacht ik binnen de wereld van erfgoed, mantelzorg en de ontwikkeling van het buitenstedelijke gebied zijn sporen nalaten. En ik kan u, als potentiële partner, alleen maar aanraden daar deel van uit te maken. Mis deze boot niet.”

In deze steak preview scène uit de film zien we dat ze de gevel van ’t schop willen rechtzetten. Een mooi staaltje vakmanschap van de aannemer maar ook wel een spannend moment. Blijft de muur staan? Architect John maakt ook nog een ‘kleurentrap’ om een stukje historie van het pand te ontrafelen…

 

2020-03-30T17:37:39+00:00 30 maart 2020|Crowdfunding|